Šiandien vėl žmona mokosi buhalterijos ir aš kapitonas laive. Ta proga ir šeštadienio patiekalas: mielinės bandelės su kopūstų/rūkytos šoninės įdaru.
Imam kopūstą ir supjaustytą troškinam troškintuve ~30 min:
Užminkyti tešlą (miltai, vienas kiaušinis, mielių pakelis (sausų dėjau), truputis sviesto, druskos ir cukraus):
Tada ištroškintus kopūstus:
Dedam į tešlą ir gaunasi pyragėliai:
Ten aišku kiaušinis ir sezamas ant viršaus. Iškepam, išimam ir valgom:
Skirmantai, tu esi MONSTRAS. Nusiunčiau žmonai linką. Turės kept.
Tik paprašyk, dar kad į kopūstus kokių grybų ar ten pipirų įmestų. Nes labai švelnus tas skonis kopūstų be prieskonių… Šiaip, su pakepintais vienais lašinukais (ir galbūt grybais) būtų skaniausias variantas. Nors jei kopūstai patinka…
O beje, nutarei, kad slėpti beprasmiška?
Nu ok. Einu kepti. Dabar.