Nors kartą į savaitę pusryčiams verdam kokią nors košę vaikams: ar ten avižinių dribsnių, ar grikių ar manų košės.
Tai, kad skaniau valgytų nutariau pagerinti keptais bananais:
- Perpjoviau bananus per pusę ir pabarsčiau rudu cukrumi, o košė po truputį verda:
Nutariau kažkodėl pakepti truputį žievę - gal dėl to, kad išsiskiria natūralus bananų riebalas kažkoks. O žievės lupti negalima kol kepa, kad neištežtų viskas. - Bananus apverčiau ir ilgėliau kiek pakepiau iš geros pusės:
- Na, o tada gražiai iškepusį bananą:
- Išimam bananą gražiai iš skūros, dedame košę ir valgom:
Košė avižinių dribsnių šįkart Skanu visai. Aš net va tokią porciją suvalgiau pats. Augustas valgė irgi truputį 😉

http://en.wikipedia.org/wiki/Maillard_reaction
Tas bananas paskutinėj fotkėj atrodo labai panašus į tokios neblogos silkės filė 🙂
Bananinė silkė 🙂
tiesa pasakius, paskutinė nuotrauka atrodo šlykščiai. Bet vaikams tinka, nes jie dar ne tokį brudą į burną deda. Aš tai savus jau mokau valgyti suaugusiųjų maistą, taip kad tokio dalyko nedaryčiau. Virdamas košę aiškinu, kad ją valgo tikri vyrai ir kareiviai…