Keksus mes mėgstam. Keksus mėgsta daug žmonių.
Yra antai ir visas blogas vien tik su keksų receptais.
Tai štai išsikepėm anądien keksų. Tik receptą ėmiau ne iš to blogo, o iš šokoladinio varškės pyrago. To pyrago ne varškės sluoksnio skonis ir faktūra visai kaip kekso.
Visa esmė, yra sutrinti sviestą su cukrumi:
![Sviestą triname su cukrumi. Geriausia - iki baltumo. Čia buvo sviesto ir užsilikusio margarino šaldytuve mišinys. Kažkiek :D](http://www.skirmantas-tumelis.lt/files/2014/01/1.jpg)
Čia buvo sviesto ir užsilikusio margarino šaldytuve mišinys. Kažkiek 😀
Tada į ten reikia dėti kiaušinius ir išmaišyti:
Paskui įdėti jogurto:
![Čia į visą tą sviesto, cukraus ir kiaušinių mišinį įpiltas jogurtas (belekoks - šaldytuve radau su persikais)](http://www.skirmantas-tumelis.lt/files/2014/01/3.jpg)
Dar įdėti džiovintų vaisių:
![Dar pridėjau džiovintų spanguolių. Gavosi va tokia nevienalytė masė.](http://www.skirmantas-tumelis.lt/files/2014/01/4.jpg)
Miltų (kažkiek iš akies – svarbu, kad nebūtų per daug) dar kepimo miltelių. KEPIMO MILTELIŲ būtinai reikia įdėti. Na, o paskui sudėti į formeles:
![Pridėjau miltų (kažkiek :)) ir gavosi tokia gan tiršta masė, kurią sudėliojom į formeles.](http://www.skirmantas-tumelis.lt/files/2014/01/5.jpg)
O kepti 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje kol iškeps:
![Gavosi tiesiog puikūs! Minkštučiai, ne sausi, su pusiau traškia, pusiau tąsia plutele. mmm... Tiesiog puikiai gavosi!](http://www.skirmantas-tumelis.lt/files/2014/01/6.jpg)
Silikoninėse formelėse liko šiek tiek sviesto/margarino mišinio. Panašu, kad per mažai kiaušinių/miltų dėjau. Bet skonis dėl to tik geresnis! Daugiau miltų ir kiaušinių gali reikšti kietesnį ir ne tokį skanų keksą.
![](http://www.skirmantas-tumelis.lt/wp-content/plugins/user-avatar/user-avatar-pic.php?src=http://www.skirmantas-tumelis.lt/wp-content/uploads/avatars/236/a89700002c1e4b1fa4bca73610ba58ea-bpfull.jpg&w=80&id=236&random=1329211430)