Štai šią savaitę būnu namie su jaunėliu, nes jaunėliui kokia tai snarglialigė.
Vyresnėlis darželyje, o tai reiškia, kad galiu sau leisti ką nors pagaminti.
Vakar štai pagaminau moliūgų sriubos ir troškinį su alumi.
Gavosi štai taip:
Mano skoniui gavosi labai skaniai. Tik vaikai kažkodėl neaprūvino. Keista, nes jaunėlis moliūgų tyres kūdikystėje kapojo kaip geras. Na, ne tai ne. Pats visą suvalgiau 😀
Su sąlyga, kad liko kalakuto virtos blauzdos nutariau padaryti iš jų įdarą virtiniams. O virtinius nutariau virti garuose, kad gautųsi kokie tai mantai ar tai kinietiški koldūnai.
Tai štai tos vakarykštės blauzdos ir kraštas tešlos. Tešlą dariau taip: nuplikiau truputį miltų verdančiu vandeniu įbėriau dar neplikytų miltų ir kiaušinį vieną ir truputėlį druskos.
Mėsą nuo kaulų nupjausčiau, pakepinau vieną svogūną ir truputį cukinijos:
Na, o tada svogūnus ir kiek patroškintas po dangčiu cukinijas ir kalakuto blauzdų mėsą, truputėlį druskos ir pipirų subėriau į puoduką ir sumaliau su blenderiu. Man būtų buvę skaniau tiesiog supjaustyti tos mėsos gabaliukai, bet galvojau apie vaikus.
Na, o tešlą pjausčiau su “Grant’s” stikline, nes tada gaunasi tokie trikampiai ir tai yra įdomiau 😀
Mantai gavosi va tokie kinietiški koldūnai:
Visus tuos virtinukus dėjau į garų puodą, kurį kažinkadais pirkome už vieną iš pirmųjų lipdukų akcijų:
Na, o tada į lėkštę sviesto, grietinės ir skanaus:
http://darauble.wordpress.com/2014/09/10/kaip-daryti-chinkalius/
ratau gruziniskai lietuviska varianta.
Darauble yra geresnioji manęs blogerio pusė.
DAFUQ? 😀
Mumis sieja kokis tai kostminis ryšys.
Gal ir gruziniški jie man gavosi. Eksploitinau kalakuto blauzdas. Kalakuto eksploitinimas gavosi.
Užsuk į Kauną, aplaistysim ryšį alum.
(P.S. Aš į Vilnių neužsuksiu, jis man niekaip nepakeliui)
Okei. Man bus kaip tik pakeliui ateinantį penktadienį. Varom su šeima pas uošviją. Tik nežinau dar ar užsuksim. Paprastai užsukame picų “pas Paollo” ar tai “Bella Italia”.
Tiesa, ten laistysis kava ir kokakola, jei laistysis 😀