Bene paprasčiausias blynų receptas yra čirvinių blynų receptas: kiaušinis, pienas, cukrus ir miltai. Galimai yra ir sudėtingesnių, bet mes tokius kepame.
Šiaip čirviniai blynai reiškia kai ką daugiau, nei tiesiog kažkoks maisto gaminys. Bent jau tiems žmonėms, kuriems dar teko gyventi Sovietmečiu. Tai buvo bene vienas paprasčiausių būdų pasidaryti kažko skanaus.
Neseniai netyčia padariau vieną atradimą. Vaikai užsimanė čirvinių blynų. Bet paaiškėjo, kad nėra pieno. Užtai buvo bananinio “Miau” pieninio gėrimo:
– Wai not? – pagalvojau.
Ir gavosi taip, kaip nesitikėjau, kad gausis. Plakant kiaušinį ir tą gėrimą su mikseriu pasigamino tokios itin tirštos putos – panašiai, kaip grietinėlės. Įmečiau keletą šaukštų 405D miltų ir tas purumas neprapuolė:
Masę į čirvinių blynų keptuvę ir vuolią! Traškūs it sausainiai čirviniai blynai:
Dabar jau ir jūs žinote geriausių čirvinių blynų receptą.
O aš niekada pati nekepiau šių blynų, liko tik prisiminimai iš vaikystės. Ir dėl to, kad primena skurdų sovietmetį, tačiau pagrindinė priežastis -- atskiros keptuvės reikėjimas vien dėl šių blynų, kuriuos, optimistiškiausiu atveju, kepčiau kartą per porą mėnesių.
Vienas paprasčiausių būdų pasidaryti kažko “skanaus” (saldaus) ir be zyzimo tėvams, kad pagamintų -- kiaušinio trynys su cukrumi 🙂
na, jo. Buvo buvo. Su broliu esame darę įvairiais būdais. Kai atsibodo tik tryniai, tai plakėm baltymus, tada įvairiom proporcijom maišėm su tryniu… Ko tik nedarėm. Paskui, tiesa, buvo užėjęs noras kepti irisus. Tai kepėm irisus.
Na, o vaikai aprūvina čirvinius blynus. Kol kas nei kiek nesigailiu turėdamas tą atskirą keptuvę. Tiesa, reikia turėti elektrinę (kur kaista iš abiejų pusių). Nes ta sovietinė keptuvė, kurią reikia vartyti tai yra blogai.