Schema #74. Laisvės Partijos 2024 Seimo rinkimų sąrašas

Laisvės Partija nusprendė tęsti gerąją tradiciją ir Seimo rinkimų sąrašą reitingavo visi partijos nariai ir simpatikai. Simpatikai tai tie, kurie užsiregistravo specialia forma.

Tą gerąją tradiciją tęsiame tikriausiai ir dėl to, kad mūsų sąrašai rinkimuose keičiasi mažiausiai lyginant su kitais sąrašais. Žiūrėsim kaip čia bus po šių rinkimų.

Aš šiame sąraše 39. Prieš tai buvusiuose rinkimuose man sekėsi kiek geriau. Daugiausiai mano šitą vietą sąlygojo simpatikų reitingavimai. Neatsivedžiau pakankamai savo rinkėjų/draugų į simpatikų sąrašą.

Kai yra reitingavimai – yra ir tinklo diagramos. Čia bus jos viso labo tik trys: partijos reitingai, simpatikų reitingai ir visi reitingai.

Pradedame nuo partijos:

LP sąrašo reitingai 2024 Seimo rinkimams. Partijos narių reitingai
LP sąrašo reitingai 2024 Seimo rinkimams. Partijos narių reitingai

Man gan įdomus yra Nerijaus Vitkausko burbulas. Partijos diagramoje jis yra šone, o simpatikų diagramoje – per vidurį. Tai reiškia, kad Nerijus pritraukė daug savo rinkėjų į simpatikų reitingavimo renginį, nors procentaliai jis gavo daugiau partijos balsų. Aiški tema ir žinutė padeda gauti stabilų rėmėjų kiekį.

Panašiai labai ir su Karoliu Žemaičiu – simpatikų diagramoje per vidurį, o partijos diagramoje – šone ir priešingoje pusėje nei Nerijus. Darau prielaidą, kad Karolio ir Nerijaus reitinguotojai partijoje skiriasi, o simpatikų rate panašūs.

Ieva Pakarklytė yra stabiliausia – labai panašioje vietoje abiejose diagramose. Reiškia tiek simpatikai tiek partijos nariai ją vertina vienodai gerai, nors iš simpatikų gavo santykinai daugiau reitingų, nei iš partijos narių.

Simpatikų diagrama:

Laisvės partijos sąrašo reitingai 2024 Seimo rinkimams. Simpatikų reitingai.
Laisvės partijos sąrašo reitingai 2024 Seimo rinkimams. Simpatikų reitingai.

Šioje diagramoje man itin įdomus yra Zakiras Medžidovas – jis mūsų partijai atveda naujų rinkėjų. Net iš diagramos matosi, kad turi savo atskirą apendiksą.

Ir galų gale visi reitingai:

2024 Seimo rinkimų LP sąrašo reitingai.
2024 Seimo rinkimų LP sąrašo reitingai.

Rezultatas toks, kad aš esu Donaldos, Kasparo, Artūro, Karolio, Brigitos, Vytauto, Vidmanto ir Vygaudo komandoje. Tai, škia, reiks pavaryt!

Dar įdomumui pasidariau procentinių reitingų išraiškų skirtumų tarp partijos ir simpatikų pasiskirstymą:

Tai va toks skirtumų pasiskirstymas
Tai va toks skirtumų pasiskirstymas

Jeigu paimtumėm viršutinius outlier’ius tai gautumėm skirtumus tarp 0.33 ir 2.18. Tai aš darau prielaidą, jog šiuos kandidatus labiau rėmė partijos nariai, nei simpatikai:

Tiek daugiau procentų reitingų iš partijos narių gavo šie outlier'iai.
Tiek daugiau procentų reitingų iš partijos narių gavo šie outlier’iai.

Aš irgi šiame sąraše esu. Reiškia, kad per mažai simpatikų atsivedžiau į demokratijos šventę.

Apatiniai outlieriai (nuo -1.5 iki -0.46):

Apatiniai outlier'iai, t.y. kandidatai, kurie gavo va tiek daugiau procentų reitingų iš simpatikų (lyginant su partijos nariais).
Apatiniai outlier’iai, t.y. kandidatai, kurie gavo va tiek daugiau procentų reitingų iš simpatikų (lyginant su partijos nariais).

Šiuos kandidatus daugiau rėmė simpatikai. Tomas Vytautas daugiausiai reitingų gavo ir iš partijos narių ir iš simpatikų, nors procentaliai daugiau iš simpatikų.

Dar ką nors įdomaus galima būtų tikriausiai pasakyti ilgiau pažiūrėjus į tas diagramas, bet laiko daug neturiu, tai tam kartui užteks.

 

Dar  žiūrėkite kitas mano schemas:

Schema #73
Schema #72
Schema #71
Schema #70
Schema #69

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar